ΦΥΛΛΑ ΕΝΣΙΡΩΣΗΣ

Ενσίρωση είναι η διαδικασία της ζύμωσης φυτικών προϊόντων υπό αναερόβιες συνθήκες, με σκοπό τη διατήρηση του προϊόντος αλλά και τη βελτίωση της θρεπτικής του αξίας για χρήση ως ζωοτροφή. Το προϊόν της ενσίρωσης ονομάζεται ενσίρωμα και οι καλλιέργειες που χρησιμοποιούνται ποικίλουν με τις πιο συνηθισμένες να είναι το χόρτο και το καλαμπόκι. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρασκευή ενσιρώματος είναι η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη αναερόβιων μικροοργανισμών της χλωρής φυτικής μάζας, οι οποίοι θα προκαλέσουν τη γαλακτική ζύμωση. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε τοποθετώντας το υπό ενσίρωση προϊόν σε σιρούς καλυμμένους με φύλλα ενσίρωσης.

5025 & 5021 ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ (SILAGE FILM)


Το λευκό εξωτερικό στρώμα αντανακλά τη θερμότητα και αποτρέπει την υπερθέρμανση του αποθηκευμένου προϊόντος, ενώ το μαύρο στρώμα εξασφαλίζει ολική αδιαφάνεια η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ποιότητας και της θρεπτικής αξίας των αποθηκευμένων προϊόντων. Λόγω της πολυστρωματικής δομής τους τα φύλλα έχουν χαμηλότερη διαφυγή αερίων σε σχέση με μονοστρωματικά ή διστρωματικά φύλλα, με συνέπεια την καλύτερη ζύμωση του ενσιρώματος και ως εκ τούτου τη βελτίωση της ποιότητας των ζωοτροφών. Τα φύλλα είναι σταθεροποιημένα κατά της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) για ένα χρόνο και μπορούν να παραχθούν σε μεγάλα πλάτη, μέχρι τα 20 μέτρα.

 • ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ 5025/150μm
  Φύλλο 3-στρώσεων από πολυαιθυλένιο
  Παράγεται σε πλάτη 6,8,10,12,14 μέτρων
 • ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ 5021/125μm
  Φύλλο 7-στρώσεων από ειδικό πολυαιθυλένιο υψηλής αντοχής που το καθιστά στα 125μm εξίσου ανθεκτικό με φύλλο πολυαιθυλενίου 150μm
  Παράγεται σε πλάτη 16,18 μέτρων

PE 1230 ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΕΝΣΙΡΩΣΗΣ (SILAGE UNDERLAY)

Λεπτό φύλλο πολυαιθυλενίου πολύ υψηλής αντοχής και ελαστικότητας, κατάλληλο για χρήση ως υπόστρωμα, κάτω από το παραδοσιακό ασπρόμαυρο φύλλο ενσίρωσης. Είναι επομένως σημαντικό να ελαχιστοποιηθεί η διείσδυση οξυγόνου μέσω του φύλλου ενσίρωσης, καθώς και η ύπαρξη αέρα ανάμεσα στο φύλλο και το ενσίρωμα.
Λόγω του μικρού πάχους (35μm) και της μεγάλης του ελαστικότητας, το φύλλο προσκολλάται στην επιφάνεια του ενσιρώματος κι έτσι αποφεύγεται η δημιουργία θυλάκων αέρα ανάμεσα στο φύλλο και το ενσίρωμα. Η παρουσία δύο φύλλων (ασπρόμαυρο & υπόστρωμα)μειώνει σημαντικά τη διαπερατότητα σε οξυγόνο κι έτσι γίνεται πολύ αποτελεσματικότερα η αναερόβια ζύμωση.

 • Ιδανικό για ενσίρωμα χωρίς πλαϊνά τοιχία.
 • Ποιοτικότερο ενσίρωμα
 • Σημαντική μείωση απωλειών λόγω σήψης
 • Αύξηση θρεπτικής αξίας της ζωοτροφής
 • Προστασία του ενσιρώματος ακόμα και αν υποστεί ζημιές το ασπρόμαυρο φύλλο
 • Παράγεται σε πλάτη 8,10,12,14,15,16 μέτρων

5029 COMBI SILO

Ό,τι πιο καινούριο και καινοτόμο προϊόν στην ενσίρωση. Μια παγκόσμια πρωτοτυπία της Πλαστικά Κρήτης. Δύο φύλλα μαζί στο ίδιο ρολό: ένα πολύ δυνατό ασπρόμαυρο φύλλο πάχους 115μm τυλιγμένο μαζί μ’ ένα λεπτό κι ελαστικό φύλλο 35μm, το οποίο προσκολλάται στο ενσίρωμα κι αποτρέπει τη δημιουργία θυλάκων αέρος μεταξύ του φύλλου και της ζωοτροφής, οι οποίοι θα οδηγούσαν σε υποβάθμιση της ποιότητάς της.

 • Ευκολότερη εφαρμογή
 • Γρηγορότερη τοποθέτηση
 • Ασφαλέστερη εγκατάσταση
 • Παράγεται σε πλάτη 12,14,16,18 μέτρων

Ασπρόμαυρο φύλλο και υπόστρωμα μαζί

7401 SILO2BLOCK

Ένα επαναστατικό προϊόν με τη νέα τεχνολογία 7-στρώσεων της Πλαστικά Κρήτης !
Αποτελείται από 7 στρώματα προηγμένων υλικών που το καθιστούν πρακτικά αδιαπέρατο στο οξυγόνο. Με τον τρόπο αυτό γίνεται αποτελεσματικότερη η ζύμωση, μειώνονται δραστικά οι απώλειες και βελτιώνεται η ποιότητα της ζωοτροφής.
Τα 7 στρώματα επιτρέπουν τη βέλτιστη κατανομή των υλικών και των προσθέτων ενώ συγχρόνως είναι δυνατή η εισαγωγή ενός πολύ λεπτού στρώματος EVOH(αιθυλενο-βινυλική αλκοόλη), ένα πολυμερές που καθιστά το φύλλο πρακτικά αδιαπέρατο από αέρια .
Το SILO2BLΟCK έχει πάχος μόνο 90μm, αλλά παρά το μικρό του πάχος, είναι πιο δυνατό από τα απλά φύλλα πάχους 150μm.

 • 10 φορές πιο αδιαπέρατο από τα κοινά φύλλα!
 • Πλάτος έως 16μέτρα
 • Ελαφρύτερο κι ευκολότερο στη χρήση
 • Πιο ελαστικό για καλύτερη εφαρμογή πάνω στο σιρό και μείωση των θυλάκων αέρα κάτω από το φύλλο
 • Εγγυημένη UV προστασία για 15 μήνες
 • Χρώμα ασημί/πράσινο
  Αδιαπέρατο φύλλο 7-στρώσεων για μια τέλεια ενσίρωση!

5010 ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ

Φύλλο πολυαιθυλενίου πάχους 200mic. Αποτελεί μια οικονομική και αποτελεσματική λύση για την κάλυψη διαφόρων αγροτικών κατασκευών, όπως ποιμνιοστασίων, βουστασίων, πτηνοτροφείων, χοιροτροφείων, αποθηκών και υποστέγων. Εξασφαλίζει αδιαφάνεια και ταυτόχρονα αποφεύγεται η υπερθέρμανση του χώρου, λόγω της αντανάκλασης του ήλιου πάνω στο άσπρο χρώμα που τοποθετείται εξωτερικά. Διάρκεια ζωής 3χρόνια.

Προσοχή: Η διάρκεια ζωής αυτών των φύλλων μπορεί να μειωθεί αισθητά αν χρησιμοποιείται θειάφι ή χλώριο ή σκευάσματα που τα περιέχουν για απολύμανση της κατασκευής.

stogianos_adminΦΥΛΛΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ